CLARION ZVÍTĚZIL V SOUTĚŽI BEST OF REALTY

14. listopadu 2012

Zrekonstruovaný Clarion Congress Hotel České Budějovice si z letošního ročníku prestižní developerské soutěže Best of Realty 2012 odnesl v kategorii hotely nejvyšší ocenění. První místo obsadil za výborně a prakticky provedenou rekonstrukci, velmi dobře řešené kongresové prostory a za zachování image původního hotelu Gomel jako místa setkávání obyvatel krajského města.

Čtrnáctý ročník prestižní domácí developerské soutěže Best of Realty vyvrcholil 7. listopadu galavečerem v kongresovém sále České národní banky, na němž byly vyhlášeny nejlepší projekty uplynulého roku. Realitní skupina CPI Group získala v kategorii Hotely hned dvě nejvyšší ocenění. První místo v kategorii Hotely obsadil projekt rekonstrukce Clarion Congress Hotelu České Budějovice. Rekonstrukce osmnáctipatrového objektu byla dokončena po čtrnácti měsících na jaře tohoto roku. Autorem nové podoby čtyřhvězdičkového hotelu je ing. arch. Jaromír Kročák z Ateliéru Kročák Architekt, jehož záměr doprovodil ing. Lukáš Fictum z MS Architekti o návrhy interiérů. Generálním dodavatelem stavby byla společnost PSJ, a.s., provozovatelem hotelu je společnost CPI Hotels. Projekt získal už v září tohoto roku ocenění Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR v rámci soutěže Stavba roku. Úspěch hotelu po stránce stavební doplňují také ekonomická čísla a vysoká obsazenost, která jsou rovněž součástí hodnocených kritérií.

Také druhé nejvyšší ocenění získal hotelový operátor CPI Hotels. Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem byl oceněn za kapacitně vyvážený a velmi prakticky řešený hotelový provoz propojený s multifunkčním komplexem CPI City Center Ústí nad Labem. Kromě čtyřhvězdičkového hotelu s kongresovým centrem zahrnuje komplex také kanceláře a obchodní jednotky.

Soutěž Best of Realty, která se v tuzemsku považuje za nejprestižnější ve svém oboru, se koná pod záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) sdružující nejvýznamnější osobnosti české developerské scény. Vyhlašovatelem a organizátorem soutěže je společnost BEST OF REALTY, s.r.o. Na slavnostním galavečeru jsou oceňovány projekty, které přispívají k růstu úrovně českého realitního trhu. Respektované tituly uděluje odborná porota, složená z předních odborníků oboru.