OCENĚNÍ PRO CLARION CONGRESS HOTEL ČESKÉ BUDĚJOVICE

10. zaří 2012

Na společenském večeru Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství byla vyhlášena finálová patnáctka na ocenění Stavba roku 2012. Nominaci získala také stavba Clarion Congress Hotelu České Budějovice, který zároveň obdržel cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví ČR. „Sedmnáctipatrová budova nabízí celkem 205 dvoulůžkových pokojů, velkoryse pojatá recepce a lobby bar při vstupu pak slouží nejen hotelovým hostům, ale také účastníkům kongresů, seminářů nebo společenských akcí, pro které je hotel v širokém okolí svým rozsahem, špičkovým zázemím i kvalitou služeb naprosto bezkonkurenční,“ představuje Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice.

Sedmnáctipatrová budova nabízí celkem 205 dvoulůžkových pokojů, velkoryse pojatá recepce a lobby bar při vstupu pak slouží nejen hotelovým hostům, ale také účastníkům kongresů, seminářů nebo společenských akcí, pro které je hotel v širokém okolí svým rozsahem, špičkovým zázemím i kvalitou služeb naprosto bezkonkurenční,“ popsal Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice. Z nejvýše položených pokojů hosté ocení panoramatický výhled na okolí jihočeské metropole.

Dominanta jihočeské metropole, původní budova hotelu Gomel, čekala na svou rekonstrukci několik let. Na podobě nového čtyřhvězdičkového Clarionu se podíleli dva architekti, ing. arch. Jaromír Kročák z Ateliéru Kročák Architekt, který navrhl exteriér, a Lukáš Fictuma z MS Architekti, jehož dílem je interiér hotelu. „Dramatickou přeměnou prošel také interiér hotelu, od konstrukčních materiálů a úpravu dispozic, přes nejmodernější technologie ovlivňující provoz i pohodlí hostů, až po barevné ladění a vybavení,“ popsal Luboš Vondra, manažer projektu z CPI Group. Jihočeský Clarion nabízí rozsáhlé prostory až pro 640 delegátů - kongresové centrum tvoří sál s kapacitou 440 osob, který lze variabilně rozdělit na 4 konferenční místnosti a další samostatný sál s kapacitou 200 osob a 2 foyer. „Konferenční prostory se jmenují podle známých jihočeských rybníků Rožmberk, Bezdrev, Hejtman, Vajgar a Svět,“ vypočítal ředitel hotelu Martin Štolka a dodal: „do struktury našeho vlastníka patří i nedaleké kulturní a konferenční centrum ArtIGY, proto se celková konferenční kapacita hotelu zvýší téměř trojnásobně na 1 100 míst.“ O gastronomické zážitky se stará labužnická kuchyně restaurace Benada a staročeská pivnice IN LOCO, které spolu s lobby barem poskytují příjemné posezení nejen pro hotelové hosty, ale také pro širokou veřejnost. „Součástí rekonstrukce jsou také rozsáhlé venkovní úpravy, rozšíření kapacity parkoviště a nové rozvody sítí v okolí hotelu,“ doplnil Luboš Vondra.

Celková investice dosáhla 320 milionů korun. Provozovatelem hotelu je společnost CPI Hotels, výhradní zástupce mezinárodní hotelové sítě Choice Hotels International pro značku Clarion v České a Slovenské republice. Clarion Congress Hotel České Budějovice získal nominaci na Stavbu roku 2012 za energeticky a architektonicky zajímavou proměnu zastaralého hotelu Gomel se zřetelem k náročnému konstrukčnímu řešení. Z patnácti finálových staveb koncem října vybere odborná porota pět vítězů. Jednou z kategorií je i cena veřejnosti, hlasovat můžete ZDE!