Hotel Gomel se proměnil v luxusní Clarion! CLARION CONGRESS HOTEL ČESKÉ BUDĚJOVICE**** otevírá své brány!

Hotel Gomel se proměnil v luxusní Clarion! CLARION CONGRESS HOTEL ČESKÉ BUDĚJOVICE****  otevírá své brány!

2. dubna 2012

Clarion Congress Hotel České Budějovice přivítal první hosty 1. dubna! Se znovuotevřením moderního čtyřhvězdičkového hotelu definitivně skončí starý název Gomel. Dominanta jihočeské metropole rozšíří síť hotelů Clarion a jako již osmý v ČR se začlení do mezinárodní sítě Choice Hotels International. Návštěvníci se mohou těšit na nové pokoje, konferenční prostory a vynikající gastronomii v několika restauracích, pivnici či baru. Rozšířila se kapacita parkovacích ploch a pestrá je i nabídka hotelových služeb čtyřhvězdičkového standardu. „Naše tradiční hosty chceme mile překvapit vylepšeným standardem pro ubytování, konferenčním zázemím i osobním přístupem personálu. A samozřejmě máme ambici získat nové klienty a být lídrem jihočeského regionu,“ řekl Jan Kratina, generální ředitel a předseda představenstva CPI Hotels, a.s., která Clarion v Českých Budějovicích provozuje.

Po více než roční rozsáhlé přestavbě se jedna z tradičních dominant Českých Budějovic proměnila na čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel České Budějovice. Rekonstrukce se dotkla sedmnáctipatrové budovy i přiléhajícího dvoupodlažního provozního objektu. Nový kabát získaly nejen veškeré interiéry výškového hotelu, ale i fasáda, střecha a okolí hotelu včetně parkoviště. Clarion Congress Hotel České Budějovice**** se nachází v bezprostřední blízkosti starého města a hlavního náměstí Přemysla Otakara II. Moderní business hotel nabízí kapacitu 190 komfortních dvoulůžkových pokojů, 3 prostorné jednolůžkové pokoje, 7 pokojů Superior v nejvyšším patře hotelu a 5 luxusních apartmánů. Všech 205 pokojů je nekuřáckých, celková kapacita hotelu je 407 lůžek. V nabídce je také možnost několika rodinných a bezbariérových pokojů. Všechny jsou pak vybaveny koupelnou s vanou či sprchou, WC, vysoušečem vlasů, žehlícím setem, SAT TV, minibarem, čajovým či kávovým setem, bezpečnostní schránkou a internetovým připojením Wi-Fi zdarma na pokojích i ve všech veřejných a konferenčních prostorách. „Českobudějovický Clarion nabízí kvalitu ubytování, prvotřídní gastronomii a široké možnosti k pořádání korporátních akcí. Díky přírodní charakteristice regionu jsme vhodnou destinací pro konání teambuildingů a počítáme také s turisty přijíždějícími do malebného kraje jižních Čech,“ říká Martin Štolka, ředitel Clarion Congress Hotelu České Budějovice. Rekonstrukce hotelu proběhla pod drobnohledem veřejnosti a médií. „Obyvatelé Budějovic se o rekonstrukci živě zajímali. Chodili se dívat například na fasádu, dokud nedostala finální nátěr ve zlatavé barvě šampaň,“ dodal Štolka.

Síť hotelů Clarion se vyznačuje špičkovými konferenčními kapacitami, ne jinak tomu je v plně klimatizovaném Clarion Congress Hotelu České Budějovice****. Ten nabízí rozsáhlé prostory až pro 640 delegátů - kongresové centrum tvoří sál s kapacitou 440 osob, který lze variabilně rozdělit na 4 konferenční místnosti a další samostatný sál s kapacitou 200 osob a 2 foyer. „Konferenční prostory se budou jmenovat podle známých jihočeských rybníků Rožmberk, Bezdrev, Hejtman, Vajgar a Svět,“ vypočítal ředitel hotelu Martin Štolka a dodal: „do struktury našeho vlastníka patří i nedaleké kulturní a konferenční centrum ArtIGY, proto se celková konferenční kapacita hotelu zvýší téměř trojnásobně na 1 100 míst.“ Téměř o polovinu se na 150 míst zvětší parkoviště pro hotelové hosty. Díky špičkové konferenční a audiovizuální technice a skvělým akustickým podmínkám jsou konferenční prostory vhodné nejen pro kongresy, konference, odborná setkání či prezentace, ale také pro pořádání společenských a kulturních akcí. Clarion Congress Hotel České Budějovice je ideální místem také pro konání teambuildingů, firemních a V.I.P. akcí i sportovních programů. Rafting a kánoe vč. dopravy, in-line brusle, kolečkové lyže, paintball, střelba, motokáry, koupání či Adrenalin Park Hluboká – to je jen malý výčet možností, které náš hotel a blízké okolí nabízí. Hotel je ideálním výchozím bodem pro cykloturistiku i pěší turistiku po malebném kraji jižních Čech. V blízkém okolí se nachází tenisový a volejbalový kurt, hřiště na baseball, petanquea badminton. Celou řadu sportovních aktivit v létě i zimě nabízí Lipenská přehrada. Samozřejmostí je půjčovna sportovního vybavení. Klienti mohou také využít wellness centrum a různé druhy masáží, které budou zajištěny v rámci Orient Spa.

Čtyřhvězdičkový hotel nabídne vynikající gastronomii v několika restauracích, pivnici či baru. Restaurace Benada s příjemným výhledem do hotelového parku připraví na principu „náš zákazník – náš pán“ hotelovým hostům i široké veřejnosti speciality moderní domácí a mezinárodní gastronomie. Součástí hotelu je i stylová pivnice IN LOCO pro 100 lidí, další hotelová restaurace určená pro snídaně či catering v rámci firemních akcí pojme až 220 osob. Součástí gastronomických provozů budou i letní terasy s krásným výhledem do okolí - pro 40 osob v rámci restaurace Benada, pro dalších 100 hostů pak místa poskytne letní terasa IN LOCO. Samozřejmostí je nabídka české i mezinárodní kuchyně, lze objednávat také bezlepkové či dětské menu. Gastronomické zázemí umožňuje kompletní služby cateringu a party servis.

Značku Clarion na českém a slovenském trhu exkluzivně zastupuje akciová společnost CPI Hotels. Rekonstrukce a rebranding je součástí obchodní strategie, která počítá s neustálým rozvojem sítě hotelů značky Clarion a její expanzí do regionů. Příkladem toho je i v prosinci loňského roku zahájená rekonstrukce bývalého hotelu Sigma v Olomouci. Stavební náklady na Clarion Congress Hotel České Budějovice si vyžádaly přes 300 milionů korun.

Proč právě Clarion Congress Hotel České Budějovice****

Clarion Congress Hotel České Budějovice**** se nachází v atraktivní lokalitě malebného kraje jižních Čech, kde poskytuje ideální zázemí pro korporátní akce, ale i turistiku či rodinnou dovolenou. O gastronomické zážitky se stará labužnická kuchyně restaurace Benada a staročeská pivnice IN LOCO, excelentní ubytovací a hotelové služby pak garantuje čtyřhvězdičkový standard hotelového řetězce Clarion Hotels. Hlavními přednostmi jsou komfortní ubytování, vynikající gastronomické provozy, téměř nekonečné možnosti pro konání firemních či soukromých akcí nejrůznějších typů a velikostí, ale i příležitosti pro chvíle plné relaxace, pohody, sportu a aktivního odpočinku v jižních Čechách. Přidanou hodnotou je blízkost autobusového a vlakového nádraží, vynikající dostupnost z hlavních silničních tahů, které spojují Prahu s Rakouskem, a dostatek parkovacích ploch pro automobily i autobusy přímo u hotelu. Clarion Congress Hotel České Budějovice uspokojí i ty nejnáročnější hosty.